Yufkalı kabak böreği nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kabak ve yufkanın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu nefis börek, hem pratik hem de lezzet dolu bir tarif sunuyor. İster fırında ister kızartma olarak pişirebileceğiniz bu börek, günlük öğünlerinizde veya özel misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir alternatif olacak.

19 Kasım 2025

Yufkalı Kabak Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 3 orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ (veya fırın için zeytinyağı)

Yapılışı:


  • Kabakları rendeleyip tuz serpin ve 10 dakika bekletin
  • Suyunu sıkarak kabakların fazla suyunu alın
  • Soğanı ince ince doğrayıp kabaklarla karıştırın
  • Beyaz peyniri ekleyip karıştırın
  • Tuz ve karabiberi ilave edin
  • Yufkaları tezgaha serip iç harcı eşit şekilde dağıtın
  • Yufkaları rulo şeklinde sarın veya üçgen kesip iç kısmına harç koyarak katlayın
  • Üzerine yumurta sarısı sürün
  • 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin (veya kızartma tercih edebilirsiniz)
  • Altın rengi alıncaya kadar pişirin

Püf Noktaları:


  • Kabakların suyunu iyice sıkmazsanız börek hamurlaşır
  • İsteğe bağlı olarak içine dereotu veya nane ekleyebilirsiniz
  • Fırında pişirirken üzeri çabuk kızarmasın diye alüminyum folyo ile örtebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;