Hızlıca hazırlanan kabak tatlısı nasıl yapılır?

Genç kabaklarla hazırlanan bu pratik tatlı, geleneksel lezzetleri modern zamanın hızına uyarlıyor. Az malzemeyle kısa sürede hazırlanan nefis bir tatlı alternatifi sunan tarif, özellikle ani gelen misafirler veya çabuk bir tatlı ihtiyacı için ideal.

19 Kasım 2025

Hızlı Kabak Tatlısı Tarifi


Malzemeler:

  • 1 kg genç, çekirdeksiz kabak (sakız kabağı tercih edilir)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı su
  • Tarçın (üzeri için)

Yapılışı:


  • Kabağı yıkayıp soyun, ince ince dilimleyin veya rendeleyin
  • Geniş bir tencereye kabakları yayın, üzerine şekeri ekleyin
  • 1-2 saat bekletin (kabaklar suyunu salsın)
  • Ocağa alıp orta ateşte 15-20 dakika pişirin
  • Suyunu çekmeye başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyin
  • 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
  • Soğumaya bırakın, üzerine ceviz serpin ve tarçın ekleyin

Püf Noktaları:


  • Kabakları bekletme süresini kısaltmak için hafifçe ısıtabilirsiniz
  • Çok sulu olursa 1-2 kaşık un ekleyebilirsiniz
  • Daha hızlı pişmesi için kabakları küp küp doğrayabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Ilık veya soğuk olarak servis yapın
  • Üzerine dondurma ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Mücveri Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Kabak Çekirdeği Kalorisi ve Besin Değerleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Balkabağı Pastası Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kabak Graten Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
Kıymalı Kabak Dolması Tarifi ve Malzemeleri
;