Fırında kabak, patates ve havuç mücveri nasıl yapılır?
Sebzelerin lezzetini fırında birleştiren hafif ve besleyici bir mücver tarifi. Kabak, patates ve havucun en güzel haline dönüştüğü bu pratik tarif, hem ana öğün hem de atıştırmalık olarak değerlendirilebiliyor. Malzemelerin doğal tatları ön planda olan bu mücver, fırında pişerek daha sağlıklı bir alternatif sunuyor.
Fırında Kabak, Patates ve Havuç Mücveri TarifiMalzemeler:
Yapılışı:1. Öncelikle sebzeleri iyice yıkayın. Kabak, patates ve havucu rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin veya rendeleyin. 2. Rendelenmiş sebzeleri bir tülbent veya süzgeç yardımıyla iyice sıkarak suyunu çıkarın. Bu işlem mücverin daha kıtır olmasını sağlayacaktır. 3. Geniş bir karıştırma kabına sıkılmış sebzeleri alın. Üzerine yumurta, un, zeytinyağı, ince kıyılmış maydanoz ve tüm baharatları ekleyin. 4. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar güzelce karıştırın. Eğer hamur çok akışkan olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz. 5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya fırın kabını yağlayın. Hamurdan bir kaşık yardımıyla parçalar alarak tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 6. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirmeye devam edin. 7. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirin ve sıcak olarak servis yapın. Püf Noktaları:
Afiyet olsun! |


























.webp)










